Pogovori se sam s seboj

Začetek enoletnega izobraževanja v Ljubljani, 14. september 2024 


Komunikacija je temeljno človeško orodje in osnovni del človeške strukture. Veščina, ki nastaja in se oplaja celo življenje in tudi po njem. Človeku omogoča interakcijo navznoter med njegovimi osnovnimi potenciali ali vrlinami in interakcijo navzven z ljudmi in drugimi živimi bitji. Bolj kot je človek ozaveščen in izmojstren v komunikaciji navznoter, bolj kvalitetno se bo to odražalo tudi v odnosih.

Zakaj laboratorij?
Ker je komunikacija alkimistični proces v katerem skuhamo svoje življenje. Svoje potenciale raziskujemo, prerazporejamo, preobražamo in jih uporabimo po ravno pravem receptu svoje namere, da naše življenje manifestira izraz duše in duha. Kadar je proces opolnomočen z ljubeznijo, so izpolnjeni vsi pogoji, da živimo v radosti.

Da si v dobrih odnosih z drugimi, moraš biti v dobrem odnosu sam s seboj. Zato se podajamo na raziskovanje samega sebe in se izurimo v integraciji izgubljenjih/pogrešanih delov sebe.

Najprej si omogočimo in ustvarimo polje v katerem bomo varni. Izhajamo iz iskrenosti in ljubezni. Polje lahko ustvarimo z vajo Integracija moškega in ženskega dela sebe v danem trenutku. 

Združitev v notranjega otroka , v jaz. Nato pustimo, da jaz raste in širi svoje polje, ter vanj integrira izgubljene dele sebe. V tem procesu ni prostora za preračunljivost in neiskrenost. Ustvarjanje ljubečega in varnega okolja, da se proces preobrazbe lahko zgodi, zahteva od osebe, da razvije sposobnost biti v stanju nevtralnosti ali v stanju sredine. To je stanje, ko misleči in čuteči del nas delujeta skladno in hkrati. Tako se v naših možganih zgodi kvantni preskok v zavesti, stanje celosti, ko obe možganski polovici delujeta hkrati. V celosti vidimo ospredje dogajanja in tudi ozadje. Ozadja so lahko skrite pege, črne luknje, v katerih je zastala energija in zaradi njih ne vidimo celote. Občutek tega dela osebe je kot zamrznjeno stanje določene vrline. V stanju sredine se ločena dela spojita in steče proces ozaveščanja. Ko se to zgodi, se razpustijo vse komunikacijske poti povezane s tem dogodkom, odnosom ali interakcijo, ki je zamrznila energijo. Skrite pega lahko imenujemo tudi KONFLIKT, ki se zgodi znotraj nas med trenutno neskladnimi potenciali. Konflikti so del življenja, zato jih moramo sprejeti in se naučiti z njimi živeti ter jih sproti razreševati. Kadar sami ne moremo razrešiti notranjega konflikta, poiščemo pomoč terapevta.

Lahko pa se z vadenjem različnih tehnik v laboratoriju za komunikacijo naučimo reševati konflikte sami. Več o laboratoriju Pogovori se sam s seboj…

Prijava

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close